Noutățile primăverii din Home’Bank. Comision pentru jocurile de noroc

Îți prezentăm noua colecție de schimbări contractuale, sezonul primăvară-vară

Noutățile primăverii din Home’Bank. Comision pentru jocurile de noroc

Tu ai primit noile modificări pe care ING le-a pregătit în această primăvară?

Dacă ești client ING, la fel ca mine, probabil ai fost informat de noutățile și schimbările care au apărut în tabăra celor "portocalii".

Dacă nu ai primit informările sau pur și simplu le-ai omis, îți prezint mai jos câteva (mai importante) dintre ele.

Autorizarea plăților cu cardul

Începând cu 23 aprilie 2021, toate plățile online făcute cu cardul de persoană fizică sau cu VISA Business, care necesită măsuri suplimentare de autentificare, vor putea fi autorizate exclusiv din Home’Bank. Asta înseamnă că precedentele metode de autorizare (precum codul primit prin SMS) nu vor mai fi folosite.

Accesul în Home'Bank și fără cont

Home’Bank este un serviciu care de acum poate fi folosit la aproape orice ai nevoie chiar și fără cont curent. Prin Home’Bank poți administra cu ușurință relația cu ING: deschizi sau închizi produsele și serviciile disponibile, actualizezi datele, vizualizezi și ștergi împuterniciții de pe conturile tale. În același timp poți să îl folosești și ca pe un instrument de plată, dacă ai acces la un cont curent de persoană fizică.

Dacă nu ai achiziționat încă serviciul Home’Bank, poți face asta gratuit, de aici: în 3 minute sau prin apel în Call Center.

Descarcă Home’Bank din AppStore sau GooglePlay.

Dacă ai deja serviciul Home’Bank acesta rămâne activ chiar dacă se închide contul de care este atașat acest serviciu.

Află mai multe și despre „Blocarea accesului la Home’Bank”, în capitolul revizuit din Condițiile generale privind furnizarea serviciului Home’Bank pentru persoane fizice.

Tranzacții cu cardul pe teritoriul UE

Din 19 aprilie 2021 ING te va notifica atunci când folosești cardul pentru plăți la POS/ online sau retrageri de numerar de la ATM, pe teritoriul Uniunii Europene.

Astfel, fie că plătești în euro sau într-o monedă națională diferită de euro (a unui stat membru UE), iar moneda tranzacției este diferită de moneda contului atașat cardului, vei fi notificat cu privire la costurile totale de conversie valutară aferente tranzacției cu cardul. Costurile sunt exprimate procentual prin raportarea acestora la cea mai recentă rată de schimb valutar de referință disponibilă, emisă de Banca Centrală Europeană.

Notificările vor fi transmise prin email sau, în cazul în care banca ING nu deține adresa de E-mail, vei fi notificat prin SMS.

Se poartă și depunerile fără card

Știai că poți să primești bani super simplu de la non-clienți ING? Ei pot depune bani la bancomatele ING în baza unui cod, fără să fie nevoie de card. De acum maximul sumei depuse fără card este de 75.000 RON per deponent în decursul a 18 luni.

Valuta merge cu transferul rapid

Începând cu 1 iunie 2021 vei putea transfera bani în regim de urgență direct din Home'Bank din conturile tale în valută. Banii vor ajunge în aceeași zi lucrătoare, dacă tranzacția a fost făcută în intervalul orar permis ordinelor de plată în regim de urgență și va fi comisionată conform listei de taxe si comisioane. Transferul poate fi făcut în oricare dintre următoarele monede EUR, USD, GBP, HUF, CAD, CHF, DKK, SEK, şi PLN.

Comision pentru jocurile de noroc

Începând cu 25 mai 2021 pentru plățile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) se va aplica un comision în valoare de 3,9 lei per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției pentru tranzacții cu cardul de lei si respectiv 0,8 euro plus 1,9% din sumă, pentru tranzacții cu cardul de euro. În tranzacțiile de acest tip se numară: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie etc.

Dacă ai mai multe conturi în Euro

Dacă ai mai multe conturi curente în EUR, comisionul unic de administrare de 2 euro/lună se va aplica, începând cu data de 25 mai 2021, pentru fiecare cont în parte. Poți să închizi conturile pe care nu le folosești direct din Home’Bank sau în orice ING Office.

Contul închis nu merge cu plățile automate

La închiderea unui cont pentru care aveai activat serviciul Facturi, un mandat de direct debit sau plată furnizori, încetează și aceste mandate, iar facturile nu vor mai fi platite.
Recomandarea mea e să citești cu atenție toate documentele contractuale actualizate. Ai dreptul de a înceta relația contractuală cu banca, până la data propusă pentru aplicarea modificărilor. Fără costuri suplimentare.