Cu masina la revizie

De când am mașina actuală, un Renault Megane 3, mi-am făcut un obicei să-i fac revizie în fiecare an într-un service autorizat.

Cu masina la revizie

De când am mașina actuală, un Renault Megane 3, mi-am făcut un obicei să-i fac revizie în fiecare an într-un service autorizat.

Cât de des?

Cu mașina anterioară, un Ford Escort, mergeam la service doar dacă avea vreo problemă sau pica ceva la ea. Și în timp am observat că nu e bine.

De ce? Pentru că începusem să ajung destul de des la mecanic, iar costurile cu reparațiile, depășeau cu mult o revizie periodică într-un service autorizat.

De ce să faci revizii periodice?

Pentru că poți prevenii din timp o defecțiune, decât să aștepți să se producă și care poate cauza alte defecțiuni și implicit, costuri mult mai mari. Iar pe lângă partea financiară, o verificare periodică a mașinii îți oferă și siguranță. 

Service autorizat sau “de cartier”?

Din 2016, am ales să-mi fac verificările mașinii la o reprezentanță Renault din Ploiești, și anume Poliserv. 
Asta nu înseamnă că mecanicii particulari nu  sunt capabili sau seriosi. Nu! Cunosc câțiva chiar foarte buni.
Doar că, prefer să am siguranța unei garanții a manoperei oferită de un service autorizat.

Service-urile reprezentanțelor auto sunt scumpe

Nu neapărat. Pentru mașina mea, un Renault Megane 3 din 2011, revizia mașinii m-a costat în jur de 1300 lei. Iar având în vedere că verificarea asta o fac odată pe an, eu zic că este un preț rezonabil. 

În prețul reviziei au fost incluse piesele si manopera pentru: filtru ulei, filtru motorina, filtru habitaclu, garnitura golire, filtru de aer + alte câteva curățări solicitate de mine.

Un oarecare dezavantaj al reviziei în reprezentanță (în cazul meu), este timpul de așteptare. Anul trecut a durat aproximativ 5 ore revizia. Anul acesta s-au mișcat mai bine, aproximativ 2 ore.

Poliserv din Ploiești este service autorizat pentru Renault, Dacia, Mazda și Suzuki.
Îi găsești pe strada Ştrandului, nr 146, vis-a-vis de Petrom.