Cum se va schimba SEO in 2021

Cum se va schimba SEO in anul 2021? Citește câteva previziuni pentru anul 2021 în ceea ce privește optimizarea SEO. Fi cu un pas înainte.

Cum se va schimba SEO in 2021

Google face peste 3000 de modificări ale algoritmului de căutare pe care le lansează în fiecare an. 3000 înseamnă o mulțime de modificări ale algoritmului. Mai jos îți voi prezenta câteva previziuni despre cum se va schimba SEO in 2021.

Acum sigur, majoritatea dintre ele sunt mici, dar cele mari pot crea o schimbare masivă în poziționarea pe Google. 

Deci, cum te pregătești pentru aceste schimbări în 2021? Cum se va schimba SEO în 2021?

Primul lucru cu care trebuie să te obișnuiești, și aceasta este prima schimbare, este că poziționarea în topul căutărilor Google se va baza pe experiența vizitatorului. Dar dacă vei face  lucrurile corecte și vei pune continuu vizitatorul pe primul loc și faci toate lucrurile SEO corecte, poziționarea ta va fi în topul căutărilor. Traficul tău ar trebui să crească și el, dar trebuie să te obișnuiești cu modificările vizibile de poziționare. Aceste modificări de poziționare vor deveni ceva normal.

Schimarea SEO numărul 2

Poziționarea va fi mai importantă ca oricând și primul loc în căutări va fi considerat Sfântul Graal, loc pentru care va trebui să tragi foarte tare. Va fi foarte greu să ajungi acolo.

În contextul în care pandemia de COVID-19 ne-a ținut în casă, tot mai mulți utilizatori accesează internetul, folosesc Google și tot mai mulți caută lucruri online. Nu este un lucru rău să te poziționezi pe locul doi sau 3 sau chiar pe prima pagină, însă prima poziție va face o diferență uriașă față de următoarele poziții.

Schimbarea SEO numărul 3

Experiența vizitatorului este acum SEO. Deci, dacă dorești să rămâi sus, trebuie să-ți optimizezi site-ul pentru mobil. Și nu vorbesc doar despre viteza site-ului sau despre faptul că oamenii pot naviga pe o versiune de mobil a site-ului tău. Vorbesc despre experiența generală. Dacă nu optimizezi experiența vizitatorului, vei pierde pe termen lung.

Schimbarea SEO numărul 4

Din punct de vedere SEO, site-urile nișate vor fi văzute mult mai bine de motoarele de căutare. 

Așadar trebuie să te concentrezi asupra construirii de site-uri de nișă. Aceste site-uri care se axează doar pe o anumită nișă, vor crește mult mai repede în autoritate fără a trebui să obțină foarte multe backlink-uri.

Shimbarea SEO numărul 5

Lungimea conținutului nu va mai conta la fel de mult. Treci direct la subiect în postarea sau articolul tău. Așadar, nu te mai stresa să obții un anumit număr de cuvinte sau o anume densitate a cuvintelor cheie. Concentrează-te mai mult pe calitatea conținutului tău oferă-i vizitatorului ceea ce caută și cât mai repede posibil, fără să fie nevoit să citească articole de mii de cuvinte pentru a-și găsi răspunsul.

Schimbarea SEO numărul 6

Nu va trebui să mai alergi după backlink-uri imediat ce ai creat un articol sau un anume conținut. Concentrează-te să creezi acel conținut de calitate pentru vizitatorii tăi și lasă backlink-urile să vină de la sine, într-un mod cât mai organic. .

Acestea sunt previziunile despre cum se va schimba SEO în anul 2021.

Tu ce metode practici pentru a-ți optimiza site-ul? Lasă un comentariu mai jos.