Youtube îți spune când să mergi la culcare

Google a anunțat recent, adăugarea unei noi funcții pentru Youtube și anume "memento de culcare". Aceasă funcție este disponibilă momentan doar în aplicație

Youtube îți spune când să mergi la culcare

Google a anunțat recent adăugarea unei noi funcții pentru Youtube și anume "memento de culcare". După cum sugerează și numele, este o setare care îți spune să te oprești să vizioneți videoclipuri când atinge un anumit timp. Această funcție este disponibilă momentan doar în aplicație.

Această funcție completează o opțiune deja existentă pe YouTube care îți amintește să faci o pauză după mai multe intervale de timp. Este o funcție utilă, deoarece YouTube oferă genul de conținut care te face foarte ușor să pierzi noțiunea timpului.

Cum setezi opțiunea ca YouTube să îți reamintească că este târziu și că ai nevoie de somn?

Atât opțiunea pentru un memento de tip pauză, cât și acest memento de culcare, se află în meniul de setări YouTube din aplicație. O găsești pe pagina Setări generale și pe pagina Time Watched. (În acest moment, memento-urile de culcare este posibil să nu fie disponibile tuturor utilizatorilor).

 Vei vedea două opțiuni numite „Remind me to take a break” și „Remind me when it’s time for bed.”.

După ce pui setarea în poziția „on”, ți se va solicita să selectezi o oră. Pentru un memento de culcare, setează-ți un moment bun când trebuie să te oprești din vizionare. Este recomandat să setezi această opțiune cu aproximativ 2 ore înainte de a merge efectiv la culcare, pentru a lăsa ochii să se relaxeze, conform specialiștilor în oftalmologie.

Pentru un memento de pauză, setează un interval de timp. După ce a trecut acest interval de timp, YouTube îți va aminti să faci o pauză de la vizionare, pentru a-ți relaxa ochii de la lumina display-ului.

De asemenea, poți respinge sau amâna memento-urile. Poți seta, de asemenea, ca memento-ul să aștepte până când videoclipul pe care îl urmărești se încheie.