starea de alertă

Starea de alertă sau de prostie?

Este evident că toată treaba asta cu „virusul vieții” este prea exagerată. Starea de alertă mi se pare mult mai prost gândită decât starea de urgență.

Declarația pe proprie răspundere nu mai este valabilă în localitatea de domiciliu

Adevărat. Dar, dacă înainte, cu vechea declarație puteai să te deplasezi cu motivul de „asigurarea de bunuri…bla bla”, acum, pe noua declarație, acest motiv a dispărut.

Asta înseamnă că esti oarecum „obligat” să-ți faci cumpărăturile de la magazinele din localitatea de domiciliu, chiar dacă în acestea nu găsești toate produsele necesare sau le găsești la niște prețuri „umflate”.

S-au deschis parcurile

Yeeey. Ce drăguț. Dar dacă în localitatea de domiciliu nu există un parc? Ce faci? Oare poți să-ți iei copii și să-i duci în localitatea învecinată unde există un parc?

Sunt multe întrebări la care autoritățile nu au venit cu lămuriri concrete în ceea ce privește starea de alertă, sau pur și simplu nu știu ce să răspundă.

Poți descărca declarația „prostiei” de AICI

UPDATE:

După nenumărate solicitări din partea românilor nemulțumiți de situația creată de noua declarație pe proprie răspundere, autoritățile au venit cu lămuriri ”clare”.

Dacă vrei să-ți faci cumpărăturile la un magazin din afara localității, sau ai altă treabă în afară de cele prestabilite în declarație, poți, pur și simplu să bifezi căsuța cu numărul 11 (Alte motive justificae….)

Într-un cuvânt, te poți deplasa în afara localități pentru aproape orice motiv, iar această declarație, practic, este ”degeaba”.

Această ”libertate” s-a văzut foarte clar în weekendul de după 15 mai, în care majoritatea românilor au ”evadat” din case/izolare, iar situația pe străzi și parcuri era la fel ca la începutul stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*